Bor és Humor Fesztivál Szódával 2012

Megrendeztük 2012.09.07-08.-án a Ráday utcában a második Bor és Humor Fesztivált Szódával.  A rendezvényen több mint 20 neves borász képviselte magát az ország különböző borvidékéiről. Közismert humoristák tették jókedvűvé és színessé ezt a nagyszabású programot. Éttermünk adott helyet a Szekszárdi Bodri pincészetnek és a Pécsi Lisicza borászatnak, akik nagy borválasztékkal várták az ide érkező vendégeket. A péntek este fénypontja a Bodri borvacsora volt ahol a kiváló ételsor és a nagyszerű Bodri borok vitték a prímet. Vendégeink a borvacsora után pincei áron tudták a nekik legjobban ízlő borokat megvásárolni a standon. Az egész két napos rendezvény nagyon jól sikerült ahol az idő is mellénk állt és a szervezés is tökéletes volt. Jövőre ismét találkozunk a Bor és Humor Fesztiválon Szódával.

Az esemény fotói itt érhetők el …. Kattintson ide.

---

Borvacsorák borfesztiválja humorral és szódával

Immáron második alkalommal kerül megrendezésre a Humor és borfesztivál a Ráday utcában. 2012  Szeptember 7.-én – 8.-án lesz ez a nem hétköznapi esemény, melynek keretében esténként borvacsorák lesznek megtartva.

Kerületünk, Ferencváros hajdan két hatalmas országútnak: a dunai vízi útnak, lés az alföldi, homokos útnak köszönhette a létrejöttét.
Ha valahol, akkor Ferencvárosban tehát jó otthonra lelhet egy olyan fesztivál, amely a magyar borkultúra ápolását, a hungarikumnak számító szóda népszerűsítését, s nem utolsósorban a jó társasághoz járó humort egyaránt kínálja a vendégeknek.

Szeptember 7-8 között a Ráday utca a „Borok sétányává” változik. Mintegy 15 faházban 23 híres hazai borász kínálja a portékáját, például Dúzsi Tamás, Gere Tamás & Zsolt, Vesztergombi József.  A rendezvényen neves előadók is fellépnek, hogy a kellemes borozgatás mellett a humor is hozzájáruljon a jó hangulathoz.  A látogatók megkóstolhatják a borászok kedvenc ételeit, lesz gasztronómiai könyvvásár,  karikatúra rajzolás,  a gyerekek a szódakészítés rejtelmeibe kukkanthatnak bele.

A rendezvényre a belépés ingyenes.

 

 

2012. Szeptember 7.-én 19 órákor 4000 Ft/fő

Bodri István borvacsorája

Ezen a páratlan borvacsorán 19 órai kezdettel mutatjuk be Budapesten Bodri István magán pincészetéből származó borait. Éttermünk séfje csak erre az alkalomra egyedileg kreált ételkülönlegességeit kóstolhatjuk össze a nagy gondossággal kiválasztott borokkal. A vacsora után mindenki kedvezményes áron tud a borokból vásárolni. 

 

bodri_itsvan_01Borvacsora menü

Szekszárdi Sauvignon Blanc (2011)

Szekszárdi Bodri Kutya (2010)

Hosszan érlelt Mangalica sonka falatkák

balzsamozott színes saláta halmon

Szekszárdi Kékfrankos (2011)

Mangalica szűzérmék találkozója hosszan

érlelt Mangalica sonkával egy Bodri boros

barnamártásban, összepirítva friss zöldbabbal és szárított paradicsommal, házi röstivel tálalva

Szekszárdi Civillis QV (2011)

Fahéjas szilvával rakott pitetorony

 

A rendezvény helyszíne: Krúdy Terem

Asztalfoglalás telefonon: 2176756 vagy e-mailen: info@vorospk.hu

A Faluhelyen található toszkán szépségű völgyben, ahol a feldolgozó és a pincék találhatóak, a végcél egy olyan borturisztikai komplexum létrehozása, melyben a bor, a gasztronómia és a rendezvények mellett termálfürdőt is találhatni. A cél persze az, hogy helyben minél több bort fogyasszanak a vendégek, akiket a szolgáltatások és attrakciók magas színvonala hoz el a völgybe.

Az ötödik generációs családi pincészetnél tíz fős csapat dolgozik, a család tagjai ott vannak a pince életének minden fontos mozzanatánál. A borászat szakmai irányításában a tehetséges és tudatos fiatal Bősz Adrián segíti Bodri Istvánt.

Bodriék a mai trendekhez, a fogyasztók szájízéhez igazodva próbáljuk a fogyasztási szokásokat kielégíteni, a borok jó része az éttermekben és a vinotékákban fogy el.