---

 

2012. Szeptember 8.-án 19 órákor 4000 Ft/fő

Lisicza Sándor borvacsorája

lisicza_sandor_01Ezen a páratlan borvacsorán 19 órai kezdettel mutatjuk be Budapesten Lisicza Sándor magán pincészetéből származó borait. Éttermünk séfje csak erre az alkalomra egyedileg kreált ételkülönlegességeit kóstolhatjuk össze a nagy gondossággal kiválasztott borokkal. A vacsora után mindenki kedvezményes áron tud a borokból vásárolni. 

Borvacsora menü

Pécsi Cserszegi Fűszeres  2011

Pécsi Ravasz Cuvée  2011

(Sauvignon Blanc & Pinot Blanc & Chardonnay)

Diós csigán álló hízott kacsamáj hab fényezett mártással

Pécsi Rosé  2011

Kecskesajttal töltött kendermagos jércemell filé kolozsvári

köntösben, zöldfűszeres mártással és rizs piláffal

Pécsi Cabernet Franc   2009

Étcsoki mousse

 

 

Asztalfoglalás telefonon: 2176756 vagy e-mailen: info@vorospk.hu

 

 

Lisicza Sándor: „Maradandó élményt nyújtó borokat akarok készíteni,

és ha az ide vezető út a már-már drámainak tűnő hozamkorlátozással van kikövezve, rajtam akkor sem fog múlni!”

Az 1998-ban alapított családi vállalkozásban a munka dandárját a fiatalabb nemzedékhez tartozó Lisicza Sándor végzi, az ifjabbik István segítségével. A 14,5 hektáros birtok a Mecsek nyugati lábánál található kis falucska, Helesfa határában terül el. A művelési mód középmagas kordon. A fajtaösszetétel enyhén szólva sokszínű: Cirfandli, Sauvignon Blanc, Cserszegi Fűszeres, Hárslevelű, Cabernet Sauvignon és Franc, Pinot Noir, Kadarka, Portugieser, Kékfrankos. A szokásosnál is visszafogottabb terheléssel operáló birtok termését zömmel más, ismertebb birtokok szippantják fel. A Lisiczák csak saját szőlővel dolgoznak. A pincetechnológia fejlett, hűthető-fűthető kóracélok is segítik a gyümölcsösség megőrzését.
A mások keze alá dolgozás után a család most látta elérkezettnek, hogy saját nevükön jelentkezzenek a piacon, és a bemutatott borok minősége alapján van helyük a magyar nap alatt.